top of page

Kvinde, Kend Din Statistik

Jeg hedder Cathrine Berendt.

Jeg er kvinden bag @kvindekenddinstat, stifter af rådgivningsvirksomheden Lige

OG ikke mindst den hjemmeside du er på lige nu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​
 

Jeg startede @kvindekenddinstat i forbindelse med min bachelor i sociologi på Københavns Universitet. Det er en uddannelse der handler om mennesker og samfund, som vi blandt andet belyser via statistik. Det betyder at jeg læste en del statistikker hver dag. Hvoraf mange af dem chokerede mig, og jeg  besluttede mig for at dele det med andre.

 

Jeg tror nemlig at det største ligestillingsproblem vi har i Danmark er, at vi ikke er klar over, at vi ikke har ligestilling.

 

Når man sidder til julefrokost, og bringer ligestilling op, så bliver man ofte afbrudt med et ”ej vi har altså ligestilling i Danmark”. Faktisk er 60% af danskerne enige i den påstand. Og så kan man godt stå og mangle et opslagsværk, sådan at man kan dreje debatten i retning af fakta fremfor følelser.

 

Vi bliver nødt til at tale om ligestilling med nogle konkrete tal, præcis som vi gør det med alle andre former for politik. Du starter heller ikke diskussionen om sikkerhedspolitik eller skattepolitik med ”jeg synes” eller ”hjemme hos mig”. Nej, man referer til fakta, og det skal vi også gøre med ligestilling, selvom det er et emne der berør os alle sammen, helt ind i hjemmet. 

 

Men jeg synes det er værd at nævne at jeg ikke blaimer nogen. Det er trods alt i min mors levetid at ligelønsloven blev vedtaget.

 Jeg ved godt ting tager tid. Men min pointe er bare, at vi kan ikke ændre strukturerne, hvis ikke vi anerkender at de er der. Så lad os tale om det. Kvinde, kend din statistik!

ligestillingsforedrag workshop DEI
ligestillingsforedrag workshop DEI

Hvorfor en læringsplatform på Instagram?

Jeg bruger @kvindekenddinstat som aktivistisk værktøj til at formidle kønsrelateret forskning. Formålet er at øge opmærksomheden på de forsatte problematikker vi står overfor og af-akademisere den tilgengængelige forskning på området.

For på den måde at genstarte samtalen om ligestillingen og dens løsninger. Instagram er nemlig, for mig og for de knapt 9000 mennesker der følger med på min profil, blevet et udannelsesunivers, hvor man på splitsekunder kan tilegne sig ny viden, og stille spørgsmål til fagpersoner, man ellers aldrig havde haft en berøringsflade med uden digitaliseringen.

Jeg ser et stort demokratisk potentiale i at min grafikker er lætlæselige, gratis og tilgængelig for alle. Det skaber grobund for det vidensamfund vi bryster os af, at skulle leve af i fremtiden i Danmark. Men endnu vigtigere mener jeg at det skaber øget forståelse for vores medmennesker og samfundet generelt. Vi lærer ting om hinanden vi ellers aldrig havde haft mulighed for. 

 

bottom of page